top of page
Zoeken

Schimmelalarm!Na een seizoen van avontuurlijke kampen, hebben velen van jullie de tenten uitgerold voor een goede schoonmaakbeurt en controle. Bij T-Event hebben we een golf van vragen ontvangen over een specifiek probleem - schimmel in tenten. Daarom hebben we besloten om dit artikel te wijden aan het herkennen, behandelen en voorkomen van schimmel in jullie tenten.


Schimmel kan zich manifesteren als grijze, witte of gele vlekken op het tentdoek, vaak vergezeld van een muffe geur. Het is essentieel om dit vroegtijdig aan te pakken om de levensduur van jullie tenten te verlengen.

Wat moet ik doen met schimmel op mijn synthetisch tentzeil?


1. Directe actie: Zodra schimmel wordt gespot, maak een milde oplossing van 1:10 bleek- of chloorwater.

2. Zachte schrob: Gebruik een zachte borstel om voorzichtig te schrobben en de schimmel te verwijderen.

3. Spoel en herhaal: Spoel het gebied goed af met koud water en herhaal indien nodig.


Wat moet ik doen met schimmel op mijn katoenen tentzeil?


Schimmel is een taaie tegenstander voor katoenen tentdoeken. Als het katoen grondig is aangetast, is er meestal geen redden meer aan. Voorkomen is hier cruciaal. Impregneer jullie katoenen doek aan de binnen- en buitenkant met ademende, vochtwerende middelen.

Er zijn verschillende merken op de markt die allemaal doen wat ze beloven.


Wij hebben de regel om onze tenten om de 2 jaar te impregneren. Meestal doen we dit op voorkamp op een bewolkte dag en met behulp van een rugspuit.

Hoe vermijd ik schimmels op mijn tentzeil?


1. Droge opslag: Berg jullie tent altijd droog op om schimmelvorming te voorkomen.

2. Kook buiten: Koken in de tent kan vuil en vocht ophopen, wat schimmel voedt.

3. Regelmatige schoonmaak: Een simpele schoonmaakroutine met zeep en water kan schimmel op afstand houden. Let op poets met zacht materiaal, niet met harde borstels enzovoort.


Zijn de schimmelplekken te omvangrijk of diepgeworteld? Het kan tijd zijn voor een nieuw tentavontuur. Bij T-Event hebben we een verscheidenheid aan tenten die perfect zijn voor jeugdbewegingen, klaar om jullie te huisvesten voor de vele kampen die nog komen gaan.

We hopen dat deze tips jullie helpen in de strijd tegen schimmel en ervoor zorgen dat jullie tenten klaar zijn voor de volgende ronde van kampen in 2024.

171 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page