top of page
Zoeken

Tentologie - Het lange leven van een tent

Bijgewerkt op: 10 sep. 2022

Hieronder geven we jullie enkele tips om jullie tent ten alle tijd in perfect staat te houden.

Opbouw

  • Zorg dat je bij de opbouw van de tent steeds met voldoende volk aanwezig bent. Zo voorkom je dat je het frame of zeil moet forceren.

  • Neem je tijd om een tent op te zetten. Leg alle stukken uit en volg het stappenplan van de tent (terug te vinden in de andere posts).

Afbraak

  • Berg enkel een tent op als deze volledig droog is. Zelfs de ochtenddauw kan ervoor zorgen dat tenten kunnen beginnen schimmelen.

  • Zorg dat je ook bij de afbraak met voldoende volk bent. Zo kan je bv. voorkomen dat je frame geplooid geraakt doordat er te weinig volk is om het hele frame tegelijkertijd weg te nemen.

Opbergen

  • Bij voorkeur stockeer je de tent op een goed geventileerde plaats en op hoogte (15cm van de grond).

Onderhoud

  • Elke tent bij ons is standaard behandelt tegen schimmel en waterdichtheid. Na een 2-tal jaar moet dit echter opnieuw gebeuren. Dit doe je door de tenten opnieuw te impregneren. Hieronder bezorgen we jullie een stappenplan voor het impregneren van de tenten:

  1. Zet de tenten op een schaduwrijke locatie of op een bewolkte dag.

  2. Breng een eerste keer impregneermiddel aan op de zeilen. Dit kan je makkelijk doen door een onkruidsproeier te gebruiken. Laat de tent nu terug drogen.

  3. Breng een tweede keer impregneermiddel aan op de zeilen.

  4. Berg de tent op van zodra het middel volledig is ingetrokken in de zeilen en de tent terug kurkdroog is.

Tip: Impregneer je tenten op kamp. Wanneer de kinderen op dagtrip zijn / trektocht kan je de tenten impregneren. Zo moet je de tenten niet speciaal opzetten om te impregneren.

98 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page